Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczona

Antrykot wołowy z pieczarkami

Składniki: 40 dkg mięsa wołowego (antrykot) 10 dkg pieczarek 4 łyżki oleju ½ szklanki czerwonego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon, pokroić na plastry o grubości około 2 cm. Posolone i popieprzone mięso obsmażyć na oleju, wyjąć, pozostawić w cieple. Do pozostałego ze smażenia tłuszczu wlać wino, dodać pokrojone pieczarki, dusić przez…

Cebula z grilla

Składniki: biała i czerwona cebula ocet winny oliwa z oliwek sól, pieprz posiekany rozmaryn Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając „stopki” korzeniowej, przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć cebulę na talerzy, przyprawić solą i pieprzem, skropić octem, pozostawić na 1 godzinę. Cebulę posmarować oliwą, opiec na gorącym grillu. Opieczoną cebulę posypać posiekanym rozmarynem i dopiec na…

Pieczona polędwica mocno czosnkowa

Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 1 główka czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Czosnek obrać. Długim, wąskim nożem ponacinać wzdłuż polędwicę i naszpikować pokrojonymi na połowę ząbkami czosnku. Pozostały czosnek zmiksować z oliwą i przyprawami. Pastą starannie natrzeć mięso,…