Składniki:
-
- 1 kaczka (ok. 2 kg)
- 1 łyżka majeranku
- 300 g kaszy gryczanej
- 150 g wątróbki drobiowej
- 2 jaja
- 600 ml bulionu
- 1 cebula
- 2 łyżki margaryny
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, biały pieprz
Składniki:
Składniki:
Składniki: 40 dkg mięsa wołowego (antrykot) 10 dkg pieczarek 4 łyżki oleju ½ szklanki czerwonego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso oczyścić z błon, pokroić na plastry o grubości około 2 cm. Posolone i popieprzone mięso obsmażyć na oleju, wyjąć, pozostawić w cieple. Do pozostałego ze smażenia tłuszczu wlać wino, dodać pokrojone pieczarki, dusić przez…
Składniki: biała i czerwona cebula ocet winny oliwa z oliwek sól, pieprz posiekany rozmaryn Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając „stopki” korzeniowej, przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć cebulę na talerzy, przyprawić solą i pieprzem, skropić octem, pozostawić na 1 godzinę. Cebulę posmarować oliwą, opiec na gorącym grillu. Opieczoną cebulę posypać posiekanym rozmarynem i dopiec na…
Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 1 główka czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Czosnek obrać. Długim, wąskim nożem ponacinać wzdłuż polędwicę i naszpikować pokrojonymi na połowę ząbkami czosnku. Pozostały czosnek zmiksować z oliwą i przyprawami. Pastą starannie natrzeć mięso,…