Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczeń

Pieczeń wieprzowa pychotka

Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego z szynki czosnek cebula masło oliwa ziemniaki łyżka mąki liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć obsączyć. Czosnek obrać, ząbki zgnieść w prasce, wymieszać z solą i pieprzem, mieszaniną tą natrzeć dokładnie mięso, zawinąć w folię i na kilka godzin odstawić do lodówki. Po wyjęciu mięso obtaczamy…

Pieczeń wołowa pychotka

Składniki: 2 kg mięsa wołowego z udźca lub krzyżowa z kostkami 5 dużych cebul marchew brokuły ziemniaki masło oliwa z oliwek mąka 1 łyżka cukru liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso przeznaczone na pieczeń dokładnie umyć, wysuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry, obłożyć nimi mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki.…

Pieczeń wieprzowa duszona

Całą pieczeń wieprzową lub w kawałku zbić mocno, posolić godzinę naprzód, włożyć do radia z włoszczyzną i korzeniami, dodać pół łyżki masła, wkrajać całą cebulę i dusić na wolnym ogniu, aż się ładnie zrumieni i będzie miękka. Potem obsypać ją lekko mąką, podlać rosołem, pokrajać w plastry, ułożyć na półmisku i przecedziwszy polać sosem. Pieczeń…

Zwyczajna barowa pieczeń

 Ociągnąć pieczeń z tłuszczu, namoczyć na godzinę w zimną wodę, następnie zbić dobrze, naszpikować trochę cebulą, natrzeć solą, włożyć w rondel, podłożyć masła lub słoniny, wlać parę łyżek wody i niech się piecze, polewając ją od czasu do czasu. Gdy już jest upieczona i zrumieniona, zebrać z wierzchu tłustość, podlać trochę wodą lub śmietaną, obsypać…

Pieczeń pod chrupiącą skórką

Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • 5 łyżek musztardy • 2 łyżki tartej bułki • 2 łyżki startego żółtego sera • 3 łyżki oleju • 2 łyżki masła • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 25 dag jasnych winogron • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Bułkę tartą wymieszać z żółtym serem, musztardą i olejem. Polędwiczki opłukać,…