
Składniki:
- 200 g parówek
- 250 g pieczarek
- 250 g cebuli
- 2 łyżki masła
- jajko
- sól
- pieprz

Składniki: 400 g mielonej cielęciny 150 g pieczarek 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki śmietany łyżka masła 2 surowe żółtka sól pieprz ½ łyżeczki suszonego majeranku ½ łyżeczki suszonego tymianku Sposób wykonania: Pieczarki posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso i razem przez chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie dodać śmietanę, wymieszać…
Składniki: 1 kg mielonego mięsa 2 cebule 4 łyżki oleju 120 g pieczarek pęczek natki pietruszki 4 jajka 150 g żółtego sera 1-2 łyżki mleka 1 szkl. tartej bułki sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym podsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso i całość przesmażyć. Następnie mięso odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać…
Składniki: 250 g wołowiny 100 g pieczarek 200 g makaronu muszelki 0,1 l kwaśnej śmietany kremówki koperek olej sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na kawałki , pieczarki poszatkować po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać, skropić olejem, dodać śmietanę…
Składniki: 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę 1 łyżka posiekanej ostrej papryczki ½ szkl. posiekanej cebuli 1 łyżka białego octu ¼ szkl. siekanej kolendry 1 ½ łyżki rozgniecionego czosnku ½ łyżeczki soli czosnkowej pieprz Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą. Następnie wstawić do lodówki i dobrze schłodzić. Wyjąć dopiero tuz przed podaniem.