Składniki:
- 80 dkg pieczarek lub grzybów leśnych
- 40 dkg różyczek brokułu
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1/3 szklanki śmietany
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki nasion słonecznika
- sól, pieprz
- posiekany koperek
- żółty ser
Składniki:
Składniki: 50 dkg pieczarek lub grzybów leśnych 2 łyżki oleju 1 cebula 15 dkg sera topionego (Złoty Ementaler) 2/3 szklanki gęstego jogurtu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry kapelusze grzybów, smażyć 5 minut. Dodać pokrojony na kawałki ser, wlać…
Składniki: kura 20 dag marchewki 15 dag pietruszki 7 dag selera 7 dag pieczarek 2 strąki zielonej papryki 10 dag groszku z puszki 8 dag cebuli 1 ząbek czosnku 4 dag koncentratu pomidorowego 3 dag masła 2 listki laurowe 5 ziaren ziele angielskie 5 ziaren pieprzu sól pieprz Sposób wykonania: Kurę podzielić na mniejsze części,…
Składniki: 700 g pieczarek 7 łyżek masła 1 cebula sól pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki, które zemleć w maszynce a potem przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego masła. W trakcie duszenia wrzucić posiekaną cebulę i trzymać na ogniu, aż cały puszczony sok wyparuje. Doprawić do smaku solą…