Składniki: opakowanie pomidorków koktajlowych 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 20 dkg pieczarek 2-3 cebule olej Dip jogurtowy do szaszłyków: ½ szklanki jogurtu naturalnego 20 dkg twarożku 3-4 ząbki czosnku 2 małe ogórki korniszony pęczek koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzeni: Warzywa dokładnie oczyszczamy , myjemy i osączamy na…
Tag: pieczarki
Sałatki
Sałatka z makrelą i pieczarkami
by Zofia Respondek • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzona makrela ½ op. makaronu 30 dag pieczarek 5 jajek 1 cebula 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy czerwona papryka 5 łyżek musztardy majonez sól pieprz olej Sposób wykonania: Makron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie pieczarki pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie jajka, paprykę, ogórki i cebule pokroić w drobna…
Drób
Gulasz z serc z pieczarkami
by Marcin Kołecki • • 0 Comments
Składniki: 1 kg serc z kurcząt 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem ½ kg pieczarek 6 ząbków czosnku olej sól ostra papryka przecier pomidorowy bulion Sposób wykonania: Serca zalać bulionem i gotować do miękkości po czym je odcedzić i przekroić na połówki. Następnie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać serca, pokrojone pieczarki oraz…
Pieczarki
Potrawka z pieczarek i parówek
by Marta Czubek • • 0 Comments
Składniki: 40 dag pieczarek 12 parówek cebula ½ strąka papryki 4 łyżki sosu do spaghetti 2 łyżki przecieru kostka rosołowa vegeta olej sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki oraz cebulę pokroić po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie parówki pokroić w plasterki a paprykę w kostkę i gotować razem około 15 minut…
Przekąski
Kolorowe koreczki inaczej
by Mateusz Kościelny • • 0 Comments
Składniki: 2 paluchy maślane 4 plasterki żółtego sera 4 plasterki gotowanej szynki marynowana papryka marynowane pieczarki ogórek konserwowy Pasta: 10 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku Sposób wykonania: Ser zetrze c a tarce po czym wymieszać z majonezem oraz posiekanym czosnkiem. Powstałą pasa posmarować palucha pokrojonego w plastry. Następnie na połowie kromki…