Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie szaszłyki z grilla, pycha

Składniki:

  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 20 dkg pieczarek
  • 2-3 cebule
  • olej

    Dip jogurtowy do szaszłyków:

  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • 20 dkg twarożku
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 małe ogórki korniszony
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzeni:
    Warzywa dokładnie oczyszczamy , myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Kroimy i na przemian nabijamy na szaszłykowe pałeczki skrapiamy olejem i układamy na ruszcie dobrze nagrzanego grilla. Pieczemy cały czas obracając. W tym czasie przygotowujemy sos. Twarożek, jogurt, i czosnek mieszamy razem i dodajemy posiekany na drobno koperek. Gotowe szaszłyki  maczamy w sosie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *