Składniki: 50 dag szpinaku 2 jaja (ugotowane na twardo) 25 dag pieczarek sól pieprz 2 łyżki oleju sok z cytryny cukier Sposób wykonania: Szpinak sparzyć wrzątkiem, jajka pokroić na cząstki a pieczarki na plasterki. Całości skropić olejem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tag: pieczarki
Listy
Pieczarki z bobem
by Ewa Kania • • 0 Comments
Składniki: 50 dag bobu 30 dag pieczarek 2 cebulki dymki 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób wykonania: Bób zalać osoloną wodą i gotować około 15 minut na małym ogniu. W między czasie cebulkę posiekać a pieczarki pokroić na mniejsze kawałki, które poddusić na rozgrzanym maśle. Bób odcedzić i wymieszać z kurkami i dymką i doprawić…
Listy
Sałatka z pieczarek i orzechów włoskich
by Lidia Kosowska • • 0 Comments
Składniki: 30 dag pieczarek 5 dag orzechów włoskich 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Pieczarki pokroić na plasterki, orzechy i czosnek posiekać. Polać całość olejem oraz sokiem z cytryny i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Listy
Pieczarki jako dodatek do zimnych potraw-Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Pyszna zupa pieczarkowa z makaronem-Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki:
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- 1 średnia cebula
- ½ kg pieczarek
- 1 szklanka śmietany
- 2 kostki rosołu drobiowego
- 1 łyżka majeranku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki masła
- makaron kolanka lub świderki
- sól, pieprz do smaku