Składniki:
- 50 dag pieczarek
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- cukier
- 2 łyżki oleju
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- posiekany szczypiorek
Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki masła 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz ½ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Następnie zalać je śmietaną wymieszaną z mąką i dusić na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku…
Składniki: 50 dag pieczarek 2 cytryny oliwa sól pieprz posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki: 20 dag niewielkich pieczarek 3 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki zielonego groszku 1 cebula 2 cykorie 3 łyżki oleju sól cukier pieprz posiekana zielenina Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, po czym skropić je sokiem z cytryny. Groszek odcedzić z zalewy, cebulę i cykorie posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, polać olejem i…
Składniki: 50 dag ziemniaków sól oliwa 20 dag pieczarek pieprz sok z cytryny 2 jaja (ugotowane na twardo) kilka łyżek majonezu 10 dag korniszonów Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, jajka na cząstki a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość oliwą i doprawić do smaku…