Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Fasolę oraz pieczarki pokroić w kostkę a paprykę w paseczki. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszać. Skropić octem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: pieczarki
Listy
Pasta fasolowo-grzybowa
by Weronika Tomala • • 0 Comments
Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich fasolę oraz natkę pietruszki i całość dokładnie zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka ryżowa z pieczarkami i ogórkiem
by Kinga Oramus • • 0 Comments
Składniki: 400 g ryżu 400 g pieczarek świeży ogórek 2 cebule 200 g szynki 3 łyżki octu winnego 7 łyżek oliwy sól pieprz szczypta cukru estragon bazylia Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie pieczarki ogórek pokroić w plasterki, cebulę posiekać a szynkę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą…
Listy
Sałatka z bobu i pieczarek
by Andrzej Adamowicz • • 0 Comments
Składniki: 30 dag młodego bobu 6 pieczarek (20 dag) 1 cytryna 1/2 szklanki majonezu 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki wytrawnego wina 2 łyżki świeżej bazylii 1 łyżka sosu sojowego pieprz sól Sposób wykonania: Bób ugotować w osolonej wodzie. Natomiast pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać razem z bobem. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny,…
Listy
Sałatka pieczarkowa z jabłkiem
by Kinga Wożniak • • 0 Comments
Składniki: 10 dag pieczarek cebula jabłko główka sałaty sól pieprz 1/2 szklanki oliwy 4 łyżki octu 2 łyżki wody 2 łyżeczki gęstej śmietany 2 łyżki zieleniny Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać, sałatę porwać na mniejsze kawałki a obrane jabłko pokroić w kostkę. Następnie oliwę wymieszać z octem, śmietaną i odrobiną wody. Doprawić…