Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczarki

Pieczarki z serkiem topionym

Składniki: ½ kg pieczarek 2 łyżki masła 1 cebula 1 serek topiony 1 łyżeczka ulubionych ziół sól pieprz Sposób wykonania: Cebulkę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Wówczas dodać same pokrojone nóżki pieczarek i chwilę jeszcze dusić. Dodać zioła i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farszem napełnić kapelusze grzybów. Ułożyć je na…

Sałatka ze smażonych pieczarek

Składniki: 25 dag pieczarek 1 główka sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól pieprz Sposób wykonania; Obrane pieczarki pokroić na plasterki, które przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki i dodać do niej pieczarki. Następnie ocet wymieszać z miodem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem…

Pieczarki do naleśników

Składniki 50 dag pieczarek pół szklanki śmietany 2-3 żółtka 1-2 cebule łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na suchej patelni aż puszczą sok, wówczas wlać olej i dodać posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli, wówczas wlać śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić…

Rybna sałatka z jajkiem

Składniki: 200 g wędzonego halibuta 2 jajka ugotowane na twardo 4 liście sałaty 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody sól pieprz 2 łyżki oleju 125 g marynowanych pieczarek szczypiorek Sposób wykonania: Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Jajka obrać i pokroić w kostkę a sałatą wyłożyć dno salaterki. Następnie sok z cytryny wymieszać z…

Sandacz przykryty pieczarkami

Składniki: 1 kg sandacza 150 g pieczarek 30 g tłuszczu 30 g mąki 40 g masła sól posiekana natka pietrsuzki Sposób wykonania: Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu. W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po…