Składniki:
- • ¼ szkl mąki
• 4 steki z łososia
• 2 łyżeczki pieprzu
• 5 łyżeczek oleju
• 8 łyżek masła
• 1 łyżeczka soli
• ¼ szkl wytrawnego wina
• 1 cytryna
Składniki: 25 dag wędzonego łososia 35 dag pieczarek sok z 2 cytryn 1 duży pęczek koperku czarny pieprz Sposób wykonania: Łososia pokroić w paseczki. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Skropić je sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem.
Składniki: 80 dag dużych pieczarek 40 dag mąki 2 szklanki mleka 2 jaja sok z cytryny olej do smażenia majeranek sól, pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić i oddzielić nogi od kapeluszy. Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz majerankiem i skropić sokiem z cytryny. Natomiast mleko wymieszać z jajkami oraz mąką. Gdy powstanie gładkie ciasto zanurzać…
Składniki: 75 dag kwaszonej kapusty 50 dag pieczarek cebula 3 łyżki oleju 5 dag masła ½ łyżeczki kminku pieprz Sposób wykonania: Kapustę przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wrzącej wody. Wrzucić jeszcze kminek i trzymać pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu. Następnie pieczarki pokroić na plasterki a cebulę posiekać i razem poddusić…
Składniki: 20 dag pieczarek 20 dag jasnych części porów marchew jabłko łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić je na rozgrzanej oliwie. Następnie pory pokroić w krążki. Natomiast marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.