Składniki:
- 4 nóżki kurczaka
- 3 ¼ szkl sosu pomidorowego
- ½ szkl bulionu
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki gotowej przyprawy curry
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- 1 ½ szkl pieczarek w plasterkach
- 3 szkl ugotowanego białego pieprzu
Składniki: 4 filety z kurczaka sól czosnkowa ½ szkl masła łyżeczka sproszkowanej papryki 3 łyżki soku z cytryny 1 szkl kwaśnej śmietany ½ szkl sherry 250 g pieczarek w zalewie szczypta pieprzu Sposób wykonania: Piersi z kurczaka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posypać je solą czosnkową i nasmarować masłem wymieszanym z sokiem z cytryny…
Składniki: 1 kg mielonej wołowiny cebula 400 g sosu pomidorowego 100 g pieczarek w zalewie 1 ½ szkl sera mozzarella 1 ½ szkl sera cheddar Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni przesmażyć mięso oraz posiekaną cebulę. Wówczas dodać sos pomidorowy oraz poszatkowane grzyby. Całość dokładnie wymieszać i posypać startym serem. Zapiec w rozgrzanym piekarniku.
Składniki: 2 łyżki oleju 2 kg wołowiny 300 ml zupy-kremu z pieczarek torebka zupy cebulowej w proszku 1 ¼ szkl wody 6 ziemniaków 6 marchewek 2 łyżki mąki natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Następnie odlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę pieczarkową i zupę cebulową wymieszaną w 1 szklance…