Składniki:
- 4 nóżki kurczaka
- 3 ¼ szkl sosu pomidorowego
- ½ szkl bulionu
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki gotowej przyprawy curry
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- 1 ½ szkl pieczarek w plasterkach
- 3 szkl ugotowanego białego pieprzu
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać sos pomidorowy i podgrzewać go na małym ogniu, wówczas włożyć do niego nóżki z kurczaka obrane ze skóry.
Następnie wlać bulion, dodać curry, czosnek, pieprz i pieprz kajeński.
Całość dokładnie wymieszać i gotować do miękkości około 1,5 godziny.
Po tym czasie oddzielić mięso od kości i ponownie włożyć do sosu.
Wrzucić jeszcze grzyby i dusić ostanie 10 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem.