Składniki:
- ¼ szkl oliwy z oliwek
- 3 łyżki mąki
- 2/3 szkl bulionu z kury
- 2/3 szkl chudej śmietany
- ¼ szkl ketchupu
- 2 łyżeczki sosu Worcester
- łyżeczka sproszkowanej papryki
- 3 krople tabasco
- łyżka soku z cytryny
- 80 dag całych kleszczy kraba
- 3 szkl ugotowanego białego ryżu
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją bulionem i śmietaną ubijając całość trzepaczką.
Gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu.
Wówczas nie przerywając ubijania dodawać sos Worcester, ketchup, sos tabasco, paprykę oraz sok z cytryny.
Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 2minuty.
Następnie dodać kleszcze kraba i gotować ostanie 10 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem.