Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 2/3 szkl. majonezu
- ½ pęczka dymki
- sok z ½ cytryny
- sól
- biały pieprz
Składniki:
Składniki: 10 dag pieczarek w zalewie 1 ½ szkl sosu z wołowiny ½ szkl kwaśnej śmietany 8 cienkich plasterków pieczeni wołowej 4 kromki chleba Sposób wykonania; Na patelnie wlać sos z wołowiny, dodać odcedzone z zalewy pieczarki i całość podgrzać na wolnym ogniu. Wówczas wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać plastry pieczeni i trzymać…
Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 350 g chudej mielonej jagnięciny 250 g pieczarek 425 g pomidorów z puszki 150 ml rosołu z jagnięcia 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1 bakłażan 500 g ziemniaków 2 jajka 115 g sera camembert 150 ml naturalnego jogurtu sól pieprz 55 g…
Składniki: makaron świderki – 1 op. por – 1 szt. cebula – 1 szt. czosnek – 2 wędlina – 10 dag pieczarki – 40 dag żółty ser – 25 dag vegetta, pieprz, curry, troszkę śmietany 30 %, oliwa z oliwek, zielenina typu: koperek, natka pietruszki. wszystko wg uznania. Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy w wodzie w/g…
Składniki: 2 filety z pangi 20 dkg listków szpinaku 15 dkg pieczatek 1 pomidor 1/3 szklanki sosu pomidorowego sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Tak przygotowane filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Szpinak i grzyby przez minutę blanszować we wrzątku. Pomidora sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, pokroić…