Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: patisony

Patisony z marchewką i chrzanem

Składniki: patisony 2 kg marchew 2 sztuki chrzan 1/2 korzenia koper 1/2 łyżki ziele angielskie pieprz ziarnisty gorczyca woda 1 litr ocet 1 szklanka sól 1 łyżka cukier 2 łyżki Sposób przyrządzenia: Wodę, ocet, sól i cukier należy zagotować i przestudzić. Patisony należy umyć, osuszyć. Marchewkę wraz z chrzanem obrać i pokroić w plasterki lub…

Patisony w sosie pomidorowym

Składniki: • 10 małych patisonów • 60 dag pomidorów • 3 łyżeczki oliwy z oliwek • 1 ząbek czosnku • 2 – 3 łyżki pasty pomidorowej • sól, pieprz • 1/2 cytryny Sposób przyrządzenia: Rozgrzać oliwę w garnku. Wycisnąć przez praskę czosnek, wymieszać z pastą pomidorową i dodać do oliwy. Pomidory (bez skórki) pokroić w…