Składniki: patisony 2 kg marchew 2 sztuki chrzan 1/2 korzenia koper 1/2 łyżki ziele angielskie pieprz ziarnisty gorczyca woda 1 litr ocet 1 szklanka sól 1 łyżka cukier 2 łyżki Sposób przyrządzenia: Wodę, ocet, sól i cukier należy zagotować i przestudzić. Patisony należy umyć, osuszyć. Marchewkę wraz z chrzanem obrać i pokroić w plasterki lub…
Tag: patisony
Wegetariańskie
Nadziewane, pieczone Patisony.
by Agata Bublewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 średniej wielkości patisony 3 duże marchewki| 0,5 kg grzybów ( leśne lub pieczarki)| 1 szklanka kaszy jaglanej 1 jajko 0,5 kg sera | sól, pieprz Sos: 2 słoiczki koncentratu pomidorowego | 1 cebula pęczek bazylii 3 ząbki czosnku 3 łyżki wody sól, pieprz, chilli Sposób przyrządzenia: Patisony myjemy wykrawamy środki. I oczyszczamy z…
Sałatki
Sałatka z patisonów, jajek i rzodkiewek
by Tomasz • • 0 Comments
Pomidory
Patisony w sosie pomidorowym
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 10 małych patisonów • 60 dag pomidorów • 3 łyżeczki oliwy z oliwek • 1 ząbek czosnku • 2 – 3 łyżki pasty pomidorowej • sól, pieprz • 1/2 cytryny Sposób przyrządzenia: Rozgrzać oliwę w garnku. Wycisnąć przez praskę czosnek, wymieszać z pastą pomidorową i dodać do oliwy. Pomidory (bez skórki) pokroić w…