Składniki: 300 g zagęszczonego mleka ½ łyżeczki soli łyżka mąki kukurydzianej ¼ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ szkl białego wina 3 ziemniaki 1 szkl startego sera szwajcarskiego 2 łyżki startego parmezanu cebula 10 dag szynki konserwowej łyżeczka oregano Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko, dodać mąkę kukurydzianą, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz. Gotować…
Tag: parmezan
Porady i Ciekawostki
Makaron z serem fontina
by Dominik Pasternak • • 0 Comments
Składniki: 500 g makaronu rigatoni łyżka soli 6 łyżek masła 20 dag sera fontina ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 szkl startego parmezanu ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Ugotować makaron w 6 litrach osolonej wody a półtwardo. Następnie go odcedzić i dodać do niego masło, gałkę muszkatołową i ½ szkl parmezanu. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć…