
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 2 łyżeczki tartego parmezanu
- ½ łyżeczki przyprawy włoskiej

Składniki: 50 dkg filetów z okonia 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka tartego parmezanu 1 łyżka mielonej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki roztopionego masła Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać bułkę tartą, parmezan, paprykę i bazylię. Lekko oprószone solą filety z okonia moczyć w roztopionym maśle i panierować w przygotowanej panierce. Piec w piekarniku…
Ciasto:
Składniki:
Składniki: 15 dużych pieczarek 1 szklanka pokruszonego sera feta 1 łyżka octu balsamicznego tarty parmezan sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej kapelusze pieczarek przez 5 minut, dodać ocet balsamiczny, wymieszać. Grzyby wyjąć na ręcznik papierowy, obsączyć z oleju, przyprawić. Wnętrze grzybów od strony blaszek wypełnić pokruszonym…