Składniki: 1 kg filetów z pangi (łosoś, karp, sandacz, pstrąg) 2 łyżki soku z cytryny 3 papryki 0,5 kg pomidorów 0,5 pęczka koperku 2 łyżki tartego chrzanu 1 ząbek czosnku 20 dkg tartego żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Paprykę oczyścić, pokroić w…
Tag: panga
Panga
Panga klasyczna
by Roman • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów z pangi olej do głębokiego smażenia: ½ szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W dużej głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić sola i pieprzem. Każdy kawałek zanurzyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć około 5…
Nie posortowane
Panga klasyczna
by Roman • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów z pangi olej do głębokiego smażenia: ½ szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W dużej głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić sola i pieprzem. Każdy kawałek zanurzyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć około 5…
Panga
Panga w pietruszkowej panierce
by Roman • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów z pangi 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet umyć i dokładnie osuszyć. Polać sokiem z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. Drobniutko posiekaną natkę pietruszki wymieszać z mąką. Rybę dokładnie obtoczyć w przygotowanej panierce. Na dużej patelni…
Panga
Panga po kreolsku
by Dorcia • • 1 Comment
Składniki: 1 kg filetów z pangi 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Sos: 1 łyżka masła 1 cebula pokrojona w kostkę 1 papryka, oczyszczona i pokrojona w kostkę ½ szklanki piure pomidorów kilka gałązek naci kolendry pokrojonej drobno 1 łyżeczka sosu chili sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę skropić sokiem z cytryny,…