Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w pietruszkowej panierce

Składniki:


  • ½ kg filetów z pangi
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Filet umyć i dokładnie osuszyć. Polać sokiem z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. Drobniutko posiekaną natkę pietruszki wymieszać z mąką. Rybę dokładnie obtoczyć w przygotowanej panierce. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć rybę przez około 10 minut raz ją obracając. Podawać z szparagami z wody i sałatką. Udekorować plastrami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *