Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: owoce morza

Łosoś w panierce migdałowej

Składniki: 4 filety z łososia sól pieprz 1 cytryna 100 g bułki tartej 60 g mielonych migdałów 130 g masła 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g ziarenek gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie  mielone migdały wymieszać z bułką tartą i…

Raki gotowane

Składniki: 1 pęczek włoszczyzny 1 pęczek koperku sól 12 raków Sposób wykonania: Warzywa obrać i pokroić, dodać do nich koperek i zalać całość osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia. Do gorącej wody wrzucić raki i ponownie zagotować, wówczas garnek przykryć i odstawić na 8 minut. Po tym czasie raki wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Z ostygniętych…

Raki w sosie ogórkowym

Składniki: 750 g świeżych raków sól ½ cebuli dymki 50 g masła 3 łyżki mąki 250 ml białego wina 250 ml wywaru z raków 100 g gęstej śmietany pieprz 1 pęczek koperku 500 g mięsa z raków 20 ml aquavitu Sposób wykonania: Obrane ogórki przekroić wzdłuż na pół po czym pokroić je jeszcze na mniejsze…