
Składniki:
- ½ l kefiru
- 1/2l przegotowanej wody
- 20 dag gotowanego kurczaka
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 1 ogórek
- 2 jajka ugotowane na twardo

Składniki: 4 pomidory 2 ogórki 1 cebula 20 dag sera feta 10 zielonych oliwek główka sałaty 1 łyżka rodzynków ½ łyżeczki oregano 4 łyżki sosu winegret sól Sposób wykonania: Obrane pomidory pokroić na cząstki, które oprószyć solą, ogórki pokroić w plasterki a fetę pokroić w kostkę. Następnie rodzynki sparzyć, a cebule pokroić w pierścienie…
Składniki: 300 g świeżych grzybów 4-5 filetów śledziowych 250 g pomidorów 1 ogórek kiszony 1-2 cebule 2 jajka 1 szkl. majonezu 1-2 łyżki twarogu sól szczypiorek Sposób wykonania: Pokrojone grzyby poddusić. W między czasie jajka ugotować na twardo po czym drobno je posiekać. Następnie ogórek, cebulę ora pomidory również posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą,…
Składniki: 300 g gotowanej cielęciny 3 jajka 2 ogórki kiszone ½ szkl. groszku konserwowego 1 cebula ¾ szkl. majonezu 1 jabłko sok z cytryny natka pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym pokroić je w kosteczkę. Następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać a jabłko pokroić na cząstki. Wszystkie…
Składniki: 8 ziemniaków 400 g ryby 2 ogórki kiszone 100 g szczypiorku 1 szkl. majonezu koperek sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki oraz rybę ugotować po czym pokroić na kawałki. W między czasie ogórki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.