Składniki: słoiczek buraczków konserwowych 3 ogórki konserwowe ząbek czosnku 1 cebula łyżeczka chrzanu 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Osączone buraczki, ogórki i cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Czosnek drobno posiekać. Warzywa wymieszać, dodać chrzan, śmietanę i majonez i doprawić solą i pieprzem. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę
Tag: ogórki
Sałatki
Sałatka włoska Cezarego
by Ceazry Struk • • 0 Comments
Składniki: 400 dag makaronu takiego jak z zupek chińskich 1 papryka 3 pomidory 2 ogórki 1 puszka kukurydzy 20 dag szynki 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Kamis 20 łyżek majonezu Sposób wykonania: Wszystkie warzywa myjemy. Kroimy w drobną kostkę. Szynkę kromy w kostkę. Makaron kruszymy. Wszystko ze sobą mieszamy i dodajemy majonez. Po 12 minutach…
Chłodniki
Chłodnik Renaty
by Renata Kałużna • • 0 Comments
Ryby
Koperty z farszem tuńczykowym
by Goplana • • 0 Comments
Składniki: opakowanie ciasta francuskiego puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym pół świeżej papryki 4 ogórki konserwowe mała cebula dwie łyżeczki musztardy jajko pieprz Etapy przygotowania Ciasto rozkładamy na blasze i kroimy w kwadraty. Tuńczyka odsączamy z zalewy, łączymy z musztardą, pieprzem, pokrojoną w kosteczkę papryką i ogórkami oraz cebulą. Farsz nakładamy na kwadraciki i…
Surówki
Surówka z cykorii, pomidora i papryki
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: 2 cykorie pomidor strąk papryki ogórek ćwierć szkl. sosu winegret sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, pomidory na cząstki, ogórki w plasterki a cykorie na kawałeczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz polać sosem winegret.
-300x172.jpg)
.jpg)