Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Zupa flaczki z boczniaków

Składniki: 1 opakowanie włoszczyzny 1 łyżka margaryny 1 duża cebula 1 łyżka mąki 2 łyżki przyprawy typu maggi ½ kg grzybów boczniaków szczypta majeranku szczypta mielonego imbiru ziele angielskie liść laurowy 4 ziarenka pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Marchewkę, seler, pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Pora umyć…

Zupa śmieciowa

Składniki: ½ kapusty pekińskiej 6 pieczarek 2 cebule 20 dkg wędzonego boczku 15 dkg kiełbasy zwyczajnej 2 litry bulionu warzywnego 1 puszka koncentratu pomidorowego 3 łyżki mąki 5 kiszonych ogórków ½ szklanki śmietany18% pęczek posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć , cebulę obrać razem z…

Łatwa tania zupa z czerwonej kapusty

Składniki: ½ główki czerwonej kapusty 1 duża marchewka 2 średnie pietruszki 3 łodygi selera naciowego 1 kwaśne jabłko bulion warzywny 2 średnie cebule 25 dkg kiełbasy śląskiej sól, cukier, pieprz do smaku 4 ziela angielskie liść laurowy olej Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną…

Zupa ziemniaczana ze szpinakiem

Składniki: 5 ziemniaków 20 dkg szpinaku/ może być mrożony/ 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 litr bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany 18% ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Do bulionu dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w kostkę cebulę i obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować…