Składniki: 15 dkg filetów z łososia ½ szklanki mleka 1 żółtko 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 szklanki bulionu warzywnego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić w kostkę, zalać bulionem warzywnym, dodać masło, gotować powoli 10 minut. Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Mleko zmiksować z żółtkiem i mąką. Do wrzącej…
Tag: obiadowe
Listy
Zupa krem z warzyw
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Zupa krem z cukinii
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Faszerowana pierś z kurczaka suszonymi pomidorami i serem lazur niebieski
by Joanna Stadler • • 0 Comments
Składniki i sposób wykonania: Nacinamy kieszenie w piersi z kurczaka Nadziewamy je serem pleśniowym i pomidorami Doprawiamy pierś :sól, pieprz lub ulubionymi przyprawami (np. przyprawa do kurczaka) Parujemy w piecu konwekcyjnym w temp. 65 stopni przez 25 min. Pierś po wyciągnięciu będzie soczysta. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Joanna Stdler
Listy
Karkówka ze śliwkami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karkówki 3 średnie cebule 2 marchewki 10 suszonych namoczonych śliwek słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posmarować koncentratem pomidorowym i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce…