Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: obiadowe

Kolorowa zupa ryżowa z warzywami Iwony

Składniki: ½ szklanki ryżu 2 cebulki 15 dkg pieczarek 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 4 szklanki bulionu warzywnego 12 dkg mrożonego groszku 2 marchewki 2 łyżki oleju 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki tartej bułki ½  szklanki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ryż gotować około 15 minut. Marchewkę i pieczarki…

Zupa na maślance z wędzonym boczkiem Iwony

Składniki: 1 litr maślanki około 2 kg ziemniaków 1 czubata łyżka mąki żytniej 25 dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zagotować litr wody, posolić. Obrać i umyć ziemniaki, pokroić w kostkę i włożyć do gorącej wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie i gotować…