Składniki: 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek ¼ szkl posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku 700 g ziemniaków 1 łyżeczka soli pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę oraz oliwę dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie ziemniaki pokroić w plasterki i wymieszać z puree. Doprawić do smaku solą. Rozłożyć całość na cienką warstwę…
Tag: natka pietruszki
Listy
Mostek cielęcy faszerowany
by Aleksandra Domańska • • 0 Comments
Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Jajko wbić do miseczki, dodać 2 łyżki masła, bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Następnie mięso natrzeć majerankiem i oprószyć solą po czym oddzielić…
Listy
Papryka z grilla na zimno
by Kalina Sobczak • • 0 Comments
Składniki: 3 papryki 10 dag sera feta 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżki octu balsamicznego sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę smażyć na grillu do momentu, aż stanie się zupełnie czarna, wówczas przełożyć ją do woreczka foliowego i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy papryka ostygnie obrać ją ze skórki,…
Listy
Sos grzybowy z natką pietruszki
by Bartek • • 0 Comments
Składniki: 300 g grzybów 60 g masła 20 g mąki 1,5 szkl bulionu pęczek natki pietruszki 3 żółtka ½ szkl śmietanki sok z cytryny kminek sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojone grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać mąkę i zdjąć z ognia. Rozprowadzić całość bulionem po czym ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do…
Listy
Pomarańcze z filecikami z sardeli
by Julia • • 0 Comments
Składniki: 3 czerwone pomarańcze 2 zwykłe pomarańcze 150 g filecików z sardeli 4 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Pomarańcze razem ze skórką pokroić na plasterki na których ułożyć fileciki z sardeli. Całość skropić oliwa i posypać posiekaną natką pietruszki. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem.