Składniki: 0,5 kg móżdżku cielęcego cebula 80 g masła 30 g mąki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki czerstwa bułka sól pieprz Sposób wykonania: Mózg dokładnie oczyścić i sparzyć wrzątkiem. Następnie cebulę posiekać i razem z mózgiem przesmażyć na połowie masła. W miedzy czasie na reszcie masła przesmażyć mąkę, rozprowadzić ją 1 litrem wody. Dodać jeszcze…
Tag: natka pietruszki
Listy
Złociste kotlety cielęce z masełkiem
by Asia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny 50 g mąki 2 jajka 100 g bułki tartej 100 g masła 1 cytryna natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które lekko robić po czym oprószyć solą oraz pieprzem. Następie obtoczyć w mące, jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron…
Listy
Sos bazylikowy do spaghetti
by Weronika • • 0 Comments
Listy
Ziołowy sos do ryb
by Weronika Maj • • 0 Comments
Listy
Pasta z serem bryndza z natką pietruszki Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 10 dkg sera bryndza 2 dkg masła 1 średnia cebula ½ szklanki posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć w miseczce , dodać bryndzę i jeszcze raz dokładnie utrzeć na jednolitą masę, dodać posiekaną drobniutko w kosteczkę cebulę i połączyć z posiekaną natką pietruszki , doprawić do smaku szczyptą mielonej papryki.…