Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na zakąskę

Bakłażan ze szparagami*

* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (1 porcja) Parmezan polski – 5 g Sos holenderski – 30 g Boczek wędzony oczyszczony – 35 g Szparagi – 50 g Makaron sojowy – 5 g Sól Farsz z parmezanem – 40 g Bakłażan – 30 g Szparagi ziel. mrożone – 40 g Sposób przyrządzenia: Zgrilować plastry bakłażana,…

Śledzie po ropczycku.

Składniki: 5 śledzi, 5 średnich marchwi, 3 średnie cebule, 25 dag oleju słonecznikowego, 1 liść laurowy, kilka kulek ziela angielskiego, kilka ziarenek czarnego pieprzu, sok z cytryny sól Sposób przyrządzenia: Wymoczone śledzie oczyścić, zdjąć z nich filety. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 1 godz. Marchew i cebulę pokroić w słupki. Do połowy rozgrzanego oleju…

Śledz z czosnkiem.

Skład: 8 – 10 filetów majonez 10 dużych ząbków czosnku gęsta śmietana Sposób przyrządzenia: Śledzie należy trochę wymoczyć. Śmietanę i majonez mieszamy, dodając zmiażdżony czosnek. Śledzie kroimy w paski, układamy na półmisku i polewamy je mieszaniną śmietanowo – majonezowo – czosnkową. Oddech po zjedzeniu tego dania może zabić, ale śledziu jest pyszny.

Śledź z cebulą i przecierem pomidorowym.

Skład: 1 kg filetów z matiasów 2 duże cebule 1 puszka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oregano grubo mielony biały pieprz sok z cytryny 2 pęczki natki z pietruszki olej Sposób przyrządzenia: Wymoczone filety należy skropić sokiem z cytryny, do naczynia wlać 1 szklankę oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, przecier, oregano, pieprz, drobno posiekaną zieleninę,…