Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na zakąskę

Kąski kurczaka w japońskim stylu

Składniki: 4 udka kurczaka wytrybowane z kości 1 łyżeczka tartego imbiru 3  łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka wytrawnego alkoholu mąka kukurydziana olej do głębokiego smażenia (idealny byłby olej arachidowy) Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na niewielkie porcyjki pozostawiając na nim skórę. W misce wymieszać porcje mięsa z alkoholem, sosem sojowym i imbirem. Odstawić na 1 godzinę.…

Kulki kiełbasiano serowe

Składniki: 50 dkg dobrej kiełbasy ¾ szklanki tartej bułki 2 szklanki tartego sera cheddar ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego ½ szklanki obranego, utartego jabłka 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka pieprzu Sposób przyrządzenia: Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, z masy formować kulki o…

Paluszki krabowe w cieście tempura

Składniki: 20 paluszków krabowych olej sos sojowy sól, pieprz Ciasto: 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki żytniej lub kukurydzianej 1/3 szklanki mąki ryżowej 1 jajko 2 kostki lodu woda w takiej ilości aby razem z jajkiem, lodem wypełniała 1 szklankę Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe dokładnie płuczemy, pozostawiamy na sicie aby dokładnie się osączyły. Skrapiamy…

Chrupiąca przekąska

Składniki: 20 pałeczek z kruchego ciasta lub grubych paluszków 20 plasterków szynki Parmeńskiej lub wędzonej Dip: 20 dkg posiekanej  marynowanej papryki 1 szklanka żurawin 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 2/3 szklanki tartego sera parmezan Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki kipu wymieszać i zmiksować. Pałeczki lub paluszki owinąć plasterkami szynki. Podawać razem z przygotowanym dipem. Polecam, pychota.