Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kąski kurczaka w japońskim stylu

Składniki:

    • 4 udka kurczaka wytrybowane z kości
    • 1 łyżeczka tartego imbiru
    • 3  łyżeczki sosu sojowego
    • 1 łyżeczka wytrawnego alkoholu
    • mąka kukurydziana
    • olej do głębokiego smażenia (idealny byłby olej arachidowy)


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić na niewielkie porcyjki pozostawiając na nim skórę. W misce wymieszać porcje mięsa z alkoholem, sosem sojowym i imbirem. Odstawić na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać mocno olej. Każda porcje obtoczyć w mące kukurydzianej, smażyć na brązowo. Wyłożyć na ręcznik papierowy aby obsączyć z oleju i podawać. Jako dodatek podać ćwiartki cytryny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *