.jpg)
Składniki:
- 1,5 szkl. czerwonej fasoli
- cebula
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 l wody
- mały koncentrat pomidorowy
- 5 dag startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
.jpg)
Składniki: 1 kg żołądków drobiowych 40 dag cebuli kilka ząbków czosnku olej sól pieprz 2 kiszone ogórki Sposób wykonania: Żołądki przelać wrzątkiem po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekana cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym leju, wówczas dodać żołądki, ogórki pokrojone w kostkę oraz odrobinę wody. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą ora pieprzem.…
Składniki: ½ kg wołowiny cebula czerwona papryka zielona papryka ząbek czosnku 20 dag wędzonej słoniny seler marchewka pietruszka ½ szkl. ryżu ½ kg kiszonej kapusty pieprz sól 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Mięso pokroić w dużą kostkę, paprykę, cebule i selera w mniejszą. Następnie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…
Składniki: 50 dag szpinaku 3 pęczki szczypiorku 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 4 szkl. bulionu 20 oliwek 5 łyżek ryżu 2 jajka ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą po czym dodać posikany czosnek i szczypiorek. Trzymać na małym ogniu do miękkości. Następnie wlać bulion i doprowadzić…
Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do grosa sól pieprz olej Sposób wykonania: Kurczaka pokroić w długie wąskie paski, które oprószyć solą, pieprzem oraz duża ilością przyprawy do grosa. Następnie paski nabić na patyczki do szaszłyków lekko je skręcając. Ułożyć je na taczce aluminiowej i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec…