Składniki: 300 g makaronu rurki 100 g sera pleśniowego 100 g włoskich orzechów 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 2 łyżki oliwy ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć orzeszki około 3 minut po czym dodać pokrojony ser, śmietanę oraz posiekaną…
Tag: na obiad
Listy
Nitki z bakłażanem i chili
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 300 g makaronu nitki 1 bakłażan 3 pomidory 2 papryczki chili 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól pieprz 6 łyżek oliwy Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekany czosnek o paprykę pokrojoną w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać obranego i pokrojonego bakłażana. Całość wymieszać i trzymać…
Listy
Muszelki z boczkiem i kaparami
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 300 g makaronu muszelki 50 g wędzonego boczku 100 g kaparów w zalewie 6 pieczarek 200 ml śmietany 18% 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebule i czosnek oraz boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Po około…
Listy
Zupa z kiełkami
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 1 op. mieszanych kiełków liście zielonej sałaty ½ pęczka rzodkiewek 15 dag żółtego sera sól pieprz cukier ¼ szkl. oleju 2 łyżki musztardy 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Sałatę porwać na małe kawałki, rzodkiewkę pokroić w plasterki a ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając kiełki. Następnie musztardę wymieszać z…
Listy
Cielęcina z porem
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 40 dag cielęciny 1,5 l wywaru 1 por ½ szkl. ryżu sól pieprz olej Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym przełożyć go do garnka i zalać rosołem. Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie pora pokroić w krążki i podsmażyć go na rozgrzanym…