Składniki: 1 szkl. ryżu 600 g ugotowanego kurczaka 300 g kopru włoskiego 300 g konserwowego zielonego groszku 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki oleju sól pieprz ½ szkl. bulionu Sposób wykonania: Ryż ugotować na półtwardo. Następnie kurczaka oraz koper włoski pokroić na mniejsze kawałki, które przesmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy kurczak się zarumieni zalać go…
Tag: na obiad
Listy
Risotto z pieczarkami i żółtym serem
by Kaja Lesisz • • 0 Comments
Listy
Risotto ze szpinakiem Mai
by Maja Lizoń • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula nać z 1 selera 1 por 3 łyżki masła 250 g ugotowanego szpinaku 450 g ryżu 1, 25 l rosołu wołowego gałka muszkatołowa 4 łyżki startego parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Nać selera, cebulę oraz pora posiekać po czym wrzucić na rozgrzane masło. Gdy się obsmażą dodać ryż i trzymać na ogniu…
Listy
Risotto z gorgonzolą gotowany w winie
by Jan Szymkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 2 łyżki masła 450 g ryżu 250 ml wytrawnego białego wina 750 ml rosołu 20 g sera grongonzola sól pieprz 4 łyżki startego parmezanu Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym wrzucić ją na rozgrzane masło. Gdy się zeszklić dodać ryż i trzymać na ogniu około 2 minut. Po tym czasie zalać całość…
Listy
Ryż i kilka serów
by Kornelia Dziamska • • 0 Comments
Składniki: 450 g ryżu 6 łyżek masła 75 g startego parmezanu starta gałka muszkatołowa 75 g sera Fontina 75 g sera Gruyere 75 g sera Provolone sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i dodać do niego parmezan oraz połowę masła. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…

