Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto ze szpinakiem Mai

Składniki:

  • 1 cebula
  • nać z 1 selera
  • 1 por
  • 3 łyżki masła
  • 250 g ugotowanego szpinaku
  • 450 g ryżu
  • 1, 25 l rosołu wołowego
  • gałka muszkatołowa
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz


    Sposób wykonania:

    Nać selera, cebulę oraz pora posiekać po czym wrzucić na rozgrzane masło.
    Gdy się obsmażą dodać ryż i trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie zalać całość rosołem i wrzucić szpinak.
    Gotować do momentu aż ryz wchłonie cały płyn.
    Następnie doprawić d smaku gałką muszkatołowa, solą ora pieprzem.
    Na sam koniec posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *