Składniki: 80 dag wołowiny 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżeczki białego pieprzu sól Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na plastry. Następnie czosnek posiekać i wymieszać razem z olejem, pieprzem i solą. Powstałą marynatą posmarować wołowinę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie piec na ruszcie na rumiano.
Tag: na obiad
Listy
Kurczak cytryną pachnący w jogurtowej marynacie
by Kornelia • • 0 Comments
Składniki: 2 kurczaki ¾ szkl jogurtu naturalnego skórka strata z ½ cytryny łyżeczka zielonego pieprzu sól Sposób wykonania: Kurczaka podzielić na porcję. Następnie jogurt wymieszać razem ze skórką z cytryny, pieprze oraz solą, Powstałą marynata posmarować kurczaka i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie oczyścić mięso z nadmiaru marynaty i smażyć na…
Listy
Pulpety drobiowe z żółtym serem
by Waldek • • 0 Comments
Składniki 1 pierś z kurczaka 1-2 jajka 10 dag ser żółty olej łyżka śmietany sól gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę po czym wbić do niego jajka oraz dodać śmietanę i starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołowa. Z powstałej masy formować…
Listy
Pierś kurczaka z leśnymi grzybami w śmietanie
by Karolina Swatek • • 0 Comments
Listy
Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkami w majonezie
by Konrad Czubacki • • 0 Comments
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5-6 pieczarek 1 cebulka majonez 15-20 dag sera żółtego sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Piersi pokroić na mniejsze porcje, które lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Następnie pieczarki obrać i pokroić na kawałki a cebulę posiekać, i przesmażyć…

