Składniki: 1 kg. skrzydełek 5 ząbków czosnku 500ml. jogurtu 3 łyżki soku z cytryny przyprawa do grilla 3 łyżki oleju sól pieprz Sposób przyrządzenia Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj z olejem, przyprawą do grilla, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty włóż skrzydełka, wymieszaj. Trzymaj je w marynacie 2 godziny.…
Tag: na obiad
Listy
Legumina ryżowa z ananasem
by Kasia Moździerz • • 0 Comments
Listy
Mielone mięso zapiekane w plastrach cukinii
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 grube plastry cukinii /około 2 cm/ ½ kg mielonego mięsa drobiowo- wieprzowego szczypta chili 1 łyżeczka sosu sojowego 1 jajko 3 łyżki płynnego miodu sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Cukinię umyć, osuszyć pokroić na plastry 2 cm, wydrążyć środki, oprószyć, solą, chili i skropić sosem sojowym i odstawić na około 2…
Listy
Risotto z kurczakiem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 woreczki ryżu 25 dkg piersi z kurczaka ½ puszki zielonego groszku 1czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 1 litr bulionu drobiowego pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć…
Listy
Zrazy wołowe ze szparagami, śródziemnomorską sałatką i zapiekanym chlebem
by Ewa Nowak-Cherkaoui • • 0 Comments
Składniki dla 4-6 osób 400 g wołowiny zrazowej 200-300 g szparagów podgotowanych lub marynowanych 750 g pomidorów koktajlowych z gałązką 1000 g zielonej fasolki szparagowej – świeżej lub mrożonej 1 bochenek chleba żytniego lub żytnio-pszennego 4-5 łyżek musztardy ( np. Dijon) 4-5 łyżek oliwy z oliwek 3-4 gałązki tymianku 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek masła…

