Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina ryżowa z ananasem

Składniki:

  • 3 szkl. ryżu ugotowanego na mleko z dodatkiem masła, cukru i szczypty soli
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • sok z cytryny
  • łyżeczka skórki z   cytryny
  • puszka ananasów
  • 2 łyżki wiórków masła
  • masło do formy
  • 2 łyżki miodu
  • śmietanka
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Ananasa odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć je do ryżu razem ze śmietaną, wymieszać.
Następnie zalewę z ananasa zagotować z dodatkiem soku i skórki z cytryny i miodem po czym przelać do ryżu.
Całość przełożyć do formy wysmarowanej masłem.
Posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut.
Przed podaniem  polać śmietanką i posypać cukrem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *