Składniki: 350 g kurzych wątróbek sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę z pomarańczy oraz liście…
Tag: na obiad
Listy
Wołowina z pędami bambusa i fasolką szparagową
by Konrad Śniegocki • • 0 Comments
Składniki: 300 g cienkiej fasolki szparagowej 200 g pędów bambusa ½ pęczka kolendry 200 g polędwicy wołowej 4 łyżki oleju 2 łyżki nam prik 2 łyżki zielonego pierogu Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać nam prik i jeszcze przez chwile smażyć. Następnie dodać fasolkę oraz…
Listy
Zupa koperkowa Marzeny
by m258 • • 0 Comments
Składniki: mięso wołowe lub wieprzowe (nie duży kawałek) 2 pęczki świeżego koperku marchewka pietruszka natka pietruszki seler (mały kawałeczek) łyżka mąki śmietanka przyprawa do zup Sposób przygotowania: Mięso płukały. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą trochę więcej ponad to jak zapłynęło. Kiedy się zagotuje zbieramy "piany" i dodajemy przyprawę do zup. Następnie dodajemy posiekany koperek,…
Listy
Zupa cebulowa z tymiankiem
by m258 • • 0 Comments
Listy
Żurek z jajkiem i kiełbasą
by m258 • • 0 Comments
Składniki:
- • 0,5 kg kiełbasy wędzonej
• 5 dag grzybów (mogą być suszone)
• pół główki czosnku
• 3 cebule
• zakwas
• śmietana
• 5 jaj na twardo
• sól
• pieprz
-300x200.jpg)
.jpg)