
Składniki:
Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu Hoisin
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- szczypta przyprawy Pięć smaków

-300x250.jpg)
Składniki:
.jpg)
Składniki: 150 g sera grongonzola 250 ml śmietany sól pieprz cukier 150 g szynki parmeńskiej 400 g makaronu 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę i roztopić go na rozgrzanej patelni, wówczas dodać śmietanę. Całość wymieszać i doprowadzić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Trzymać na ogniu około 3-5 minut nie przerywając…
Składniki: 400 g makaronu szerokie wstążki sól 100 g parmezanu 150 g masła Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie zetrzeć parmezan a masło roztopić na rozgrzanej patelni do momentu, aż stanie się brązowe. Makaron odcedzić, polać go masłem i posypać serem.