.jpg)
Składniki:
- 200 g liści szpinaku
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 200 g mozzarella
- 200 g ugotowanego drobnego makaronu
- 150 g creme double
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- starta gałka muszkatołowa
- masło
.jpg)
Składniki: 200 g makaronu 2 ząbki czosnku 200 g rukli 2 pomidory 2 łyżki oliwy z oliwek 60 ml bulionu warzywnego 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 80 g startego parmezanu 60 g orzeszków piniowych Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany czosnek,…
Składniki: 1 pęczek cebuli 1 por 250 g małych pomidorów 300 g makaron kokardki 1 łyżka oleju sól 30 g masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Makron ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki oleju. W między czasie na rozgrzanym maśle poddusić pokrojoną cebulę i por, wówczas dodać obrane pomidory pokrojone…

Składniki: 50 dkg cielęciny bez kości 5 dkg boczku w plastrach 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 szklanka bulionu mięsnego ½ szklanki białego wina 1 łyżka mąki pszennej 2 jajka ½ cytryny Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niewielkie kawałki, każdy owinąć boczkiem. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim kawałki mięsa, przełożyć…