Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto pomidorowe

 

Składniki:

  • 100 g suszonych pomidorów
  • sól
  • 100 g orzechów laskowych
  • 80 g startego sera
  • ½ pęczki natki pietruszki
  • 1 pęczek oregano
  • pieprz
  • cukier
  • 1-2 łyżki octu balsamicznego
  • 400 g spaghetti

    Sposób wykonania:
    Pomidory zalać osoloną wodą i gotować je około 5 minut.
    Po tym czasie je odcedzić, zachowując 150 ml wody z gotowania.
    Następnie zmiksować pomidory razem z serem w trakcie dolewając wodę.
    Następnie posiekaną natkę pietruszki i oregano wymieszać z pesto, polać octem balsamicznym i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz octem balsamicznym.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu, po czym go odcedzić i wymieszać z pesto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *