Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Wołowina ze szparagami

Składniki: 500 g polędwicy wołowej 400 g zielonych szparagów 2 cebule 3-4 pomidory łyżka galaretki z porzeczek łyżka ostrej musztardy 2-3 łyżki masła ½ szkl. bulionu 1 szkl. śmietany sól pieprz 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i razem z cebulą drobno pokroić. Szparagi gotować w osolonym wrzątku…

Żeberka wołowe na ostro

Składniki: 2 1/3 kg żeberek wołowych ¼ szkl. sou Worcester ¼ szkl. czerwonego octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki oleju roślinnego 1 szkl. cebuli 1 ¼ szkl. ketchupu ¾ szkl. wody 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Żeberka podzielić na mniejsze porcje po czym ułożyć je na brytfannie i postawić na ruszcie, przykryte folią…