Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Risotto z warzywami i wędliną Iwony

Składniki: 40 dkg ryżu 25 dkg szynki drobiowej 15 dkg boczku wędzonego 1 szklanka zielonego groszku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 1 litr bulionu warzywnego 2 -3 łyżki natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę .Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej  podsmażyć…

Jagnięcina marynowana z warzywami

Składniki: 1 kg jagnięciny 2 marchewki pietruszka 2 cebule seler por ¼ główki włoskiej kapusty ulubione przyprawy sól pieprz Marynata: kilka łyżek octu5% kilka ząbków czosnku liść laurowy ziele angielskie sól Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso pokroić na kawałki i dodać je do marynaty, wstawić do lodówki na…

Kotlety baranie z kiszoną kapustą

Składniki: 4 kotlety baranie 50 dag kiszonej kapusty cebula 3 ząbki czosnku kilka łyżek smalcu 1 szkl. kwaśnej śmietany kilka łyżek mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką. Następnie podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę, gdy się zarumieni podlać całość wodą…

Gęś na kwaśno

Składniki: 0,25 l soku z kiszonej kapusty ½ wędzonej gęsi 2 cebule kilka ząbków czosnku porcja włoszczyzny liść laurowy kilka ziaren ziele angielskiego kilka ziaren jałowca tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Mięso podzielić na porcje, które zalać wodą, wrzucić liść laurowy oraz ziele angielskie i gotować około 1 godziny. Po tym czasie dodać cebulę, czosnek…