Składniki: 1 litr śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru 0,75 szklanki syropu miętowego kilka kropli barwnika spożywczego w kolorze zielonym 4 płaskie łyżki żelatyny instant Sposób wykonania: Syrop doprowadzić do wrzenia po czym roztopić w nim żelatynę. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem w trakcie ubijania dodawać jeszcze żelatynę oraz kilka kropel barwnika.…
Tag: na deser
Listy
Masa budyniowo-kokosowa
by Mariusz Grądzki • • 0 Comments
Listy
Różowa pianka na ciasto
by Julia Krawczak • • 0 Comments
Składniki: 5 białek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka żelatyny 2 czubate łyżki galaretki czerwonej 3 łyżki wody Sposób wykonania: Żelatynę zalać odrobiną wody i odstawić na 10 minut. Po tym czasie wsypać galaretkę do żelatyny i podgrzewając na małym ogniu rozpuścić całość. Następnie białka ubić z dodatkiem cukru pod koniec ubijania dodać żelatynę z…