Składniki: 25 dag masła 6 czubatych łyżek cukru pudru 2-3 żółtka 3/4 szklanki drobno posiekanych migdałów 2-3 bardzo drobno posiekane gorzkie migdały łyżeczka soku z cytryn Sposób wykonania: Masło utrzeć z dodatkiem cukru pudru. W trakcie ucierania dodawać o jednym żółtku. Pod koniec ucierania gdy składniki się połączą dodać jeszcze posiekane migdały oraz sok z…
Tag: na deser
Listy
Masa orzechowa
by Jakub Kulczyński • • 0 Comments
Listy
Masa waniliowa na żółtkach
by Gosia Czarniecka • • 0 Comments
Listy
Krem wiśniowy do ciast
by Bożena Rafalska • • 0 Comments
Listy
Krem budyniowy
by Justyna Krok • • 0 Comments
Składniki: 1/2 l mleka 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła 4 łyżki capuccino waniliowego sypkiego 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Sposób wykonania: Budyń rozpuścić w mleku, dodać cukier oraz obie mąki i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy budyń zgęstnieje dodać jeszcze kawę…