Składniki:
- 8 brzoskwiń
- 200 ml białego musującego wytrawnego wina
- cukier
Składniki: 3 szkl. mleka ½ szkl. cukru 100 g czekolady 3 listki żelatyny wiórki czekolady Sposób wykonania: Mleko zagotować z dodatkiem cukru i czekoladą. Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w ¼ szkl. wody. Całość ubijać trzepaczką aż powstanie piana, wówczas przełożyć ja do salaterek. Posypać wiórkami czekolady.
Składniki: truskawki 1/2 kg cukier 5 łyżek kostki lodu cukier waniliowy 1 opakowanie bita śmietana Sposób przyrządzenia:Truskawki należy odszypułkować, umyć i zmiksować z kilkoma kostkami lodukilkom wraz z cukrem waniliowym, w międzyczasie należy dosładzać cukremdo smaku. Masę truskawkową należy przełożyć do pucharków, po czymudekorować łyżką bitej śmietany. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Składniki: truskawki 16 dag białko jaja 6 dag cukier 6 dag Sposób przyrządzenia:Truskawki należy przebrać, umyć pod bieżącą wodą, a następnie zalaćwrzątkiem, po czym ugotować i przepuścić je przez sitko. Białka jajnależy ubić wraz z cukrem na sztywną pianę ze szczyptą soli, połączyć jąz przecierem truskawkowym i udekorować truskawkami. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos