Składniki: 12 dużych krewetek 50 dkg pikantnej kiełbasy 8 pokrojonych szalotek listki szałwii 1 żółta papryka pokrojona w kostkę sól Marynata: ¼ szklanki oleju 2 łyżki octu winnego 3 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonej, wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki płatków chili Sposób wykonania: Składniki marynaty wymieszać, zalać nią kiełbasę i…
Tag: morza
Listy
Szaszłyki z pomidorków i przegrzebek grillowane
by Malwina Kłeczek • • 0 Comments
Składniki: 16 dużych przegrzebek 24 pomidorki koktajlowe 1 cytryna 2 łyżki oliwy 2 łyżki musztardy Dijon szczypta soli Sposób przyrządzenia: Z umytej cytryny otrzeć 1,5 łyżeczki skórki i wycisnąć 1 łyżkę soku. W małej miseczce wymieszać otartą z cytryny skórkę, sok, oliwę, musztardę i sól. Na namoczone w wodzie szpadki do szaszłyków nabijać kolejno pomidor,…
Listy
Pikantne, pachnące limonką krewetki z grilla
by Dominika Maj • • 0 Comments
Listy
Aromatyczne krewetki z grilla z sosem majonezowym
by Ewa Pasternak • • 0 Comments
Listy
Przekąska z krewetek i ogórka konserwowego
by Gabrysia Radosz • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg oczyszczonych dużych krewetek 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki pszennej 1 jajko cytryna koper sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone odwłoki krewetek przekroić wzdłuż na połowę, przyprawić, odstawić na 30 minut. Jajko zmiksować ze szczyptą soli. Krewetki obtoczyć w mące, moczyć w jaku, panierować w tartej bułce. …