Składniki:
-
- 50 dkg oczyszczonych krewetek
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- 2 łyżeczki mielonej papryki
- szczypta mielonej kolendry
- ½ łyżeczki mielonego czosnku
- sól, pieprz do smaku
-
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka musztardy
- ¼ łyżeczki sosu tabasco
Sos:
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone krewetki wymieszać w misce z przyprawami, nabić na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków, posmarować oliwą, odłożyć. W międzyczasie
zmiksować składniki sosu, przełożyć do miseczki. Krewetki piec na średnio gorącym grillu po 3 minuty z każdej strony. Podawać z przygotowanym sosem.