Składniki:
- 30 dkg migdałów
- 30 dkg czekolady
- 40 dkg cukru pudru
- 1 szkl śmietany
- wanilia
Składniki: 1 gęś 10 dag migdałów 1 szkl. nalewki na śliwkach 5 łyżek przecieru śliwkowego gęsi smalec sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Z gęsi odciąć szyję i skrzydła po czym natrzeć na wierzchu i w środku solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie naszpikować migdałami. Przełożyć do brytfanny, polać stopionym smalcem. Wstawić…
Składniki: 40 dag renklod 10 dag migdałów 10 dag masła 10 dag cukru 2 jajka 2 dag masła Sposób wykonania: Renklody przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie migdały zmiksować po czym dodać do nich stopione masło oraz cukier. Całość ubijać trzepaczką dodając po jednym jajku. Renklody ułożyć w formie do tart wysmarowanej masłem, przecięciem…
Składniki: 150 g marchwi 3 cebule 1 kg schabu sól pieprz 4-5 łyżek oleju ½ l czystego bulionu 1/8 l czerwonego wina 50 g konfitury morelowej 25 dag płatków migdałowych 100 g śmietanki kremówki 1 łyżka mąki 3 łyżki wody Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać…